Kakao

Powstaje w wyniku zmielenia i wysuszenia prażonych nasion kakaowca, uprzednio odtłuszczonych. Podstawowy proszek kakaowy zawiera ok. 20% tłuszczu, 20% białka, 40% węglowodanów.

Oferujemy Państwu różne rodzaje proszku kakaowego alkalizowanego produkowanego przez poniższe firmy:

 

Z firmą JB Cocoa jesteśmy związani umową o wyłączności od 2005 roku. Produkcja kakao odbywa się w Malezji.

Firma JB Cocoa dała się poznać jako solidny partner a przede wszystkim dostawca wysokiego jakościowo kakao, które znalazło za naszym pośrednictwem wielu wiernych klientów na polskim rynku.


Nazwa

Typ

Kolor

Zawartość
tłuszczu

pH

Wilgo-
tność

JB100-11

natu-

ralne

Natural

10-12 %

5,0-5,9

Max. 5 %

JB250-11

a
l
k
a
l
i
z
o
w
a
n
e

Brown

10-12%

6.8-7.2

JB350-11

Reddish Brown

10-12%

7.1-7.5

JB550-11

Dark Red

10-12%

7.8-8.2

JB800-11

Dark Brown

10-12%

7.2-7.6

JB900-11

Black

10-12%

bd


Inne dane techniczne:
Okres przydatności do spożycia: 24 miesiące od daty produkcji.
Warunki przechowywania: chłodne, suche miejsce, z dala od obcych zapachów.
Na palecie mieści się 750 kg, czyli 30 worków po 25 kg.




Nazwa

Kolor

Zawartość tłuszczu

pH

Wilgotność

a
l
k
a
l
i
z
o
w
a
n
e

GT 78

Dark strong red

10-12%

7,3-7,7

max. 4,5 %

GT 78

Dark strong red/brown

20-22%

7,3-7,7

max. 4,5 %

GT 150

Dark red brown/brown

10-12%

7,4-7,8

max. 4,5 %

GT 250

Black red brown/brown

10-12%

7,4 -7,8

max. 4,5 %


Inne dane techniczne:
Okres przydatności do spożycia: 36 miesięcy od daty produkcji.
Warunki przechowywania: chłodne, suche miejsce, z dala od obcych zapachów.
Na palecie mieści się 750 kg, czyli 30 worków po 25 kg.


2008 JAR - Jaskulski Aromaty
Projekt i wykonanie: MediaConsulting.pl