JAR Aromaty to firma rodzinna z ponad 45-letnią pasją do tworzenia smaków. Założycielem przedsiębiorstwa powstałego w 1979r. jest Ryszard Jaskulski. Już od samego początku podstawową działalnością firmy stała się kreacja i produkcja aromatów spożywczych.
JAR Aromaty jest stałym dostawcą liczących się producentów żywności zarówno w Polsce jak i na świecie. Firma promuje się na specjalistycznych targach dodatków do żywności, takich jak Food Ingredients Europe czy Gulfood Manufacturing w Dubaju.
Od ponad 20 lat JAR Aromaty prowadzi ekspansję na rynkach zagranicznych. Sukcesywnie, m.in. poprzez współpracę z dystrybutorami i udział w międzynarodowych targach branżowych, poszerzamy swoją obecność na rynkach 4 kontynentów. Obecnie regularnie eksportujemy do 60 krajów świata.
Za innowacyjność i kreowanie nowych produktów w JAR odpowiadają profesjonaliści z Laboratorium Aromatów i Działu Rozwoju. Śledzą oni trendy rynkowe i potrzeby naszych Klientów, aby najlepiej dopasować aromaty do Państwa wymagań. Eksperci są do Państwa dyspozycji i z chęcią doradzą we wszelkich kwestiach technologicznych oraz wykonają niezbędne aplikacje.
Priorytetem firmy jest jakość i bezpieczeństwo oferowanych produktów. To domena wykwalifikowanych specjalistów z Działu Kontroli Jakości. System monitoringu obejmuje wszystkie etapy produkcji, poczynając od kontroli pojedynczego surowca, kończąc na każdej partii produkcyjnej. Wysoką jakość produktów JAR Aromaty potwierdza uzyskany w 2024 roku certyfikat FSSC 22000 uznawany przez Globalną Inicjatywę Bezpieczeństwa Żywności-GFSI. Na wybrane z oferty produkty posiadamy certyfikaty KOSHER oraz HALAL.
Zasadniczą część oferty firmy stanowią aromaty do żywności, w tym specjalne linie produktów, np. aromaty maskujące niepożądane posmaki w produktach. Klienci mogą też zaopatrzyć się w wiele innych dodatków do żywności, takich jak barwniki, żywność barwiącą, olejki eteryczne, wanilinę, etylowanilinę, proszek kakaowy czy agar. Pełną, stale rozszerzaną listę produktów, znajdą Państwo w zakładce Oferta.
Produkty marki JAR stosowane są z powodzeniem w wielu branżach, między innymi w piekarstwie, cukiernictwie i mleczarstwie, a w szczególności w lodach. Znajdą je Państwo w herbacie, kawie i innych napojach, a także w deserach, koncentratach spożywczych, nadzieniach, suplementach diety, odżywkach dla sportowców, tytoniu, a nawet w zanętach wędkarskich. Aromaty spożywcze to produkty o szerokim zastosowaniu również w wielu niespożywczych dziedzinach.
Każdy klient JAR Aromaty otrzymuje szeroki wachlarz dodatkowych korzyści płynących ze współpracy, w tym profesjonalną obsługę klienta, konkurencyjne ceny a jakość porównywalną z największymi oferentami w branży. Atutem JAR jest elastyczność, indywidualne podejście do każdego Klienta i jego potrzeb, czas realizacji zamówienia oraz możliwość kupna niewielkich ilości. Pozwala na to również współpraca z dużą liczbą Hurtowni w Polsce.
JAR Aromaty to partner w biznesie, na którym można polegać. Zachęcamy Państwa do kontaktu z przedstawicielami Działu Handlowego. Jeśli mają Państwo jakiekolwiek pytania, prosimy o kontakt telefoniczny lub mailowy.
Nasza droga do sukcesu
1979
Założenie Wytwórni Aromatów Spożywczych i Związków Zapachowych przez Ryszarda Jaskulskiego, od początku istnienia firmy produkowaliśmy aromaty od podstaw tzn. używając pojedynczych surowców
1993
Dodanie do nazwy firmy logo JAR
1997
Wprowadzenie do oferty aromatów proszkowych
1998
Umowa na wyłączną dystrybucję barwników syntetycznych firmy Fioro Colori z Włoch
1999
Przeprowadzka do budynku przy ul. Wólczyńskiej
2002
Zmiana nazwy firmy na: Jaskulski Aromaty
2016
Ekspansja na Bliski Wschód
2015
Zmiana formy prawnej firmy z działalności gospodarczej na spółkę z ograniczoną odpowiedzialnością spółkę komandytową - dotacja na doposażenie sprzętowe firmy
2010
Poszerzenie oferty o aromaty naturalne o statusie FTNF, WONF
2007
Silny nacisk na rozwój oferty kompozycji perfumeryjnych
2005
Certyfikacja ISO 9001:2000 - umowa na wyłączną dystrybucję kakao firmy JB Cocoa z Malezji
2003
Certyfikacja HACCP - rozpoczęcie eksportu aromatów
2017
Członkostwo w klastrze Nutribiomed
2023
Przeniesienie do nowej fabryki pod Warszawę - Klaudyn
2024
Certyfikacja standardu FSSC 22000.
1979
Założenie Wytwórni Aromatów Spożywczych i Związków Zapachowych przez Ryszarda Jaskulskiego, od początku istnienia firmy produkowaliśmy aromaty od podstaw tzn. używając pojedynczych surowców
1993
Dodanie do nazwy firmy logo JAR
1997
Wprowadzenie do oferty aromatów proszkowych
1998
Umowa na wyłączną dystrybucję barwników syntetycznych firmy Fioro Colori z Włoch
2005
Certyfikacja ISO 9001:2000 - umowa na wyłączną dystrybucję kakao firmy JB Cocoa z Malezji
2003
Certyfikacja HACCP - rozpoczęcie eksportu aromatów
2002
Zmiana nazwy firmy na: Jaskulski Aromaty
1999
Przeprowadzka do budynku przy ul. Wólczyńskiej
2007
Silny nacisk na rozwój oferty kompozycji perfumeryjnych
2010
Poszerzenie oferty o aromaty naturalne o statusie FTNF, WONF
2015
Zmiana formy prawnej firmy z działalności gospodarczej na spółkę z ograniczoną odpowiedzialnością spółkę komandytową - dotacja na doposażenie sprzętowe firmy
2016
Ekspansja na Bliski Wschód
2024
Certyfikacja standardu FSSC 22000.
2023
Przeniesienie do nowej fabryki pod Warszawę - Klaudyn
2017
Członkostwo w klastrze Nutribiomed
1979
Założenie Wytwórni Aromatów Spożywczych i Związków Zapachowych przez Ryszarda Jaskulskiego, od początku istnienia firmy produkowaliśmy aromaty od podstaw tzn. używając pojedynczych surowców
1993
Dodanie do nazwy firmy logo JAR
1998
Umowa na wyłączną dystrybucję barwników syntetycznych firmy Fioro Colori z Włoch
1997
Wprowadzenie do oferty aromatów proszkowych
1999
Przeprowadzka do budynku przy ul. Wólczyńskiej
2002
Zmiana nazwy firmy na: Jaskulski Aromaty
2005
Certyfikacja ISO 9001:2000 - umowa na wyłączną dystrybucję kakao firmy JB Cocoa z Malezji
2003
Certyfikacja HACCP - rozpoczęcie eksportu aromatów
2007
Silny nacisk na rozwój oferty kompozycji perfumeryjnych
2010
Poszerzenie oferty o aromaty naturalne o statusie FTNF, WONF
2016
Ekspansja na Bliski Wschód
2015
Zmiana formy prawnej firmy z działalności gospodarczej na spółkę z ograniczoną odpowiedzialnością spółkę komandytową - dotacja na doposażenie sprzętowe firmy
2017
Członkostwo w klastrze Nutribiomed
2023
Przeniesienie do nowej fabryki pod Warszawę - Klaudyn
2024
Certyfikacja standardu FSSC 22000.